MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Jarosław Wasik o 61. Festiwalu w Opolu: Nie wszyscy artyści mieli szansę się pojawić

Jarosław Wasik o 61. Festiwalu w Opolu: Nie wszyscy artyści mieli szansę się pojawić

Niebywały sukces wodzisławskich tancerek. Miraż z workiem medali! ZDJĘCIA

NOWE
Niebywały sukces wodzisławskich tancerek. Miraż z workiem medali! ZDJĘCIA

Polecamy

Sałatka z paluszkami krabowymi. Lekka i wyrazista, idealna na imprezę

Sałatka z paluszkami krabowymi. Lekka i wyrazista, idealna na imprezę

Stałe komisje szacujące straty suszowe? Tego chcą rolnicy

Stałe komisje szacujące straty suszowe? Tego chcą rolnicy

Kim jest ukochany Marceliny Zawadzkiej? Na brak pieniędzy nie może narzekać

Kim jest ukochany Marceliny Zawadzkiej? Na brak pieniędzy nie może narzekać